Nieuws Cross Event

sep 4, 2016

SFEER IMPRESSIE 2016MOTOCROSS IN WESTERHAAR SLUIT AF MET SPECTACULAIRE SUPER FINALE /
RICK ELZINGA DE GROTE WINNAAR! 

In tegenstelling tot het afgelopen jaar, waar we te maken hadden met veel wateroverlast waren de weergoden ons dit jaar beter gezind, hoewel de droogte ervoor zorgde dat er in week voorafgaand intensief gesproeid moest worden.  De dag begon met wat regen maar dit was van harte welkom om het stof te weren.

In trainingen was er kleine tegenvaller doordat de top favoriet Ceriel Kleinkromhof uitviel door een valpartij waarbij hij enige kneuzingen opliep en uitgeschakeld was voor de rest van de dag. 

Na de trainingen lag de baan er perfect bij, en werd er om 11.30 gestart met de wedstrijden. Er werd gereden in klassen van bromfietsen en mini’s tot MX 1 en MX 2, van jong (5 jaar) tot oud (40 plus klasse. De publieke belangstelling was goed en men kon ruimschoots genieten van motorcross op topniveau op deze unieke locatie in het centrum van Westerhaar. Bij de bromfietsen automaten waren het de lokale favorieten Danny de Jong enJan Middag die er met de 2e en 3e prijs vandoor gingen. 

Bij de mini’s was het Vince de Haas die er met de winst vandoor ging en de Twenteranders Mika Gerrits en Luca Boers op de respectievelijke 6e en 7e plek wisten te eindigden. In de 65cc was het Sven Gerrits uit Vroomshoop, die er met een knappe derde plek vandoor ging. En in de 85cc was het Daarlevener Mika Tellen die de 3e plaatst in de wacht wist te slepen. 

In de MX1 was het mede door het uitvallen van Ceriel KleinKromhof en de motorpech voor Robin Nijkamp, Rick Siemeling uit Westerhaar die er verassend met de winst vandoor ging in de MX1 klasse met op de 2e plek Kevin Bakhuis eveneens afkomstig uit Westerhaar.

Aan het einde v/d dag werd er een Superfinale gereden waar de beste rijders uit de verschillende klassen het tegen elkaar konden opnemen. Bij de start kregen de kleine 85 cc mannen een halve ronde voorsprong op de grote mannen. Het aanstormende nationale talent in de 85 cc, Sem De Lange (12 jaren jong) nam het hierbij op tegen toppers als Rick Elzinga (14 jaar), Robin Nijkamp en Jeroen KleinKromhof. 

Sem De Lange wist de grote mannen het grootste deel van de wedstrijd achter zich te houden echter In deze zinderende finale was het Rick Elzinga die in de laatste bochten combinatie Sem de Lange wist te achterhalen en met een minieme voorsprong van 5 meter deze wedstrijd te winnen.

Al met al een perfecte afsluiting voor mooi dagje motorcross met perfect weer. Voor verdere Uitslagen en een uitgebreide foto reportage verwijzen wij u graag naar de site van MC de Wieke. (www.mcdwieke.nl)

Op naar het MC de Wieke Cross event 2017 !  Vorige pagina: Sponsoren
Volgende pagina: Deelnemers


Hoofd Sponsoren Cross Event
MC de Wieke 2017

  •   

 


U bent bezoeker 569695.
Vanaf 30 Augustus 2013.