Hoofdpagina

jun 4, 2007

Verslag -MOTORWEEKEND 4 DAGEN SAUERLAND-WINTERBERG 25-28 mei-2007


Verslag -MOTORWEEKEND 4 DAGEN SAUERLAND-WINTERBERG 25-28 mei-2007, gemaakt door onze vaste reporter Gerwin alias "Henkie plankgas"

 

Verslag -MOTORWEEKEND 4 DAGEN SAUERLAND-WINTERBERG 25-28 mei-2007, gemaakt door onze vaste reporter Gerwin alias "Henkie plankgas"

Het is vrijdag 25 mei 2007. we gaan dit weekend naar winterberg voor de 4 daagse toertocht met onze 50+ Frits Groeneveld.We verzamelen ons rond 8.30 bij marcel jager doen even een bakkie koffie en rijden een uur later richting Enschede, Munster zo richting de Ruhr.
Kletsen even wat bij onderweg en gaan zo richting Winterberg. Het weer wat ze voorspeld hadden leek redelijk, maar bij het verlaten van de snelweg bij Messchede flink wat regen en schuilen even om de regen kleding aan te doen. en gaan zo even later richting Winterberg.
Bij het hotel aangekomen was het daar mooi weer. Even voorstellen en krijgen dan de sleutel van de kamer.
We leggen de bagage weg, en ze maken nog een echte Duitse strammer max. voor ons. Later in de middag rijden we nog een kleine route. en zijn we rond half 7 terug.
Het eten was wat de pot schaft, maar was echt goed. na een paar pilsjes sluiten we de dag af. ( het is wel even weer wennen zulke lange afstanden ).
 
DAG 2..
Het is zaterdag morgen een uurtje af 8 uit bed, het is gezellig bij het ontbijt, maar de meesten hebben toch een kater. (iets eerder naar bed kan ook wel een beetje helpen).
Moeten nog even een liedje zingen voor die lange Jager want hij is 37 jaar jong geworden.
Even om kleden, En rijden om een uur of 11 weg. We zouden die dag naar de Harz toe gaan, maar daar was het te laat voor. Dus rijden we een route in de buurt. we stoppen af en toe voor een pis, peuk, koffie pauze.
Frits doet dan meestal even een opfris cursus. Het was een mooie zonnige dag met veel bochten. Bij aankomst in Winterberg biertje drinken piele wassen en toen
bbq-en. 
Dit was ook goed geregeld, speklappen, karbo's als deurmatten ik overdrijf niet!
omdat het nog maar de tweede dag was heeft Frits veel te klagen over ons. Maar lekker in de tuin te zitten, heeft Frits nog wel iets positiefs voor wat motor rijders.
Suzuki stond veel in de werkplaats, en als het 15 a 20.000 kilometer had gereden was het in principe schroot. ( nog een keer, nog een keer) vond ik niet erg lief zeggen maar koop dan een echte motor. TIP.. HONDA. we zeuren zo door tot in de late uurtjes.
 
DAG 3..
Het is al weer zondag, kletsen nog wat bij van de vorige avond en zoals afgesproken gaan we vandaag richting de Harz. Het zou een lange rit worden, wie er behoefte aan had kon
vandaag bij het hotel blijven ( rustdag'). Alleen Frank blijft bij het hotel. Vind ik ook niet gek want Frank kan goed met de eigenaresse op(schieten).
En gaan zo richting de Harz. Rond de middag even wat drinken en hebben inmiddels al 200 km gereden.en het was nog wel een 50 km rijden naar de Harz. Maar we besluiten terug te keren richting Winterberg, via een andere route. we krijgen die middag flink wat regen. we schuilen even in een klein dorpje bij een boertje.
Na een half uurtje besluiten we onze weg te vervolgen, met nog steeds een beetje mot regen rijden we richting hotel.
Weer bier drinken even douchen en krijgen echte Duitse kost te eten.
Na het eten gaan we nog even de stad in. we gaan na een uurtje of wat terug naar het hotel. om daar nog een afzakkertje te nemen. Bij binnenkomst is zoals altijd de sfeer erg goed. Paul (‘Steeeeven Paul’) was even later de marathon aan het lopen door het café.
Het was een erg gezellige avond, die duurt tot in de late uurtjes.
Als ik alles op moet schrijven kom ik pen en papier tekort (Spack Hans).
 
DAG 4..
De laatste dag is aangebroken, na alles ingepakt te hebben genieten we van ons laatste ontbijtje, Gaan we niet via een mooie route, maar rijden we via de snelweg richting Westerhaar, want het is KUT weer..
en sluiten we bij de Driesprong deze vierdaagse af.
Ik vond het zelf een geslaagd weekend, maar ik denk dat dit voor iedereen wel geld.
van deze kant bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende ronde.
groeten uw (race) reporter, Henkie Plankgas........ 

 Voor meer fotos: www.mcdewieke.nl/gallery2/main.php

 

 


Volgende pagina: De Club


SPONSOREN WEBSITE MC DE WIEKE:
Stukadoorsbedrijf G. Kuilder en Zn. bv


Uw advertentieU bent bezoeker 598444.
Vanaf 30 Augustus 2013.